Himmelsk blåbärspaj

Här om veckan provade jag på att göra en ny blåbärspaj och herregud, den var bättre än någon blåbärspaj jag någonsin provat.

image

250 gram blåbär
2 msk potatismjöl
1/2 dl socker

Pajsmet;
150 gram smör
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker

– Sätt ugnen på 175 grader.
– Häll bären i en bunke och rör om dem tillsammans med potatismjölet och sockret, häll sedan ner i formen.
– Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde och sirap, låt svalna medan du blandar ihop de torra ingredienserna en separat bunke. Tillsätt de sedan i kastrullen och rör om. Häll smeten över bären.
– Låt sedan stå i ugnen i 30- 40  minuter, tills pajen får en fin färg. Servera med vaniljvisp eller glass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s