Linguine pasta med jätteräkor

Linguine

300 g linguine pasta
450 g jätteräkor
400 g finkrossade tomater
1,5 dl vitt vin
Gräslök
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
0,5 citron
Olivolja
Salt & Peppar

  1. Finhacka vitlöken och schalottenlöken, fräs i en stekpanna med lite olivolja. När löken börjar bli genomskinlig, tillsätt 0,5 dl vitt vin och låt avdunsta.
  2. Tillsätt finkrossade tomater, tillsätt lite hackad gräslök, resten av vinet, saft och zest från 0,5 citron. Salta & peppra och låt koka i 15 minuter.
  3. Tillsätt räkorna och låt koka ytterligare 5 minuter.
  4. Koka linguine i saltat vatten, häll av vattnet när pastan är al dente, häll ner den i tomatsåsen och låt koka några minuter med såsen.
  5. Strö lite gräslök över och servera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s