Saftigaste köttfärslimpan!

Jag minns första gången jag gjorde köttfärslimpa. Jag bodde i Härnösand och skulle bjuda några vänner på middag. Köttfärslimpa = mycket mat. Och bacon på det – kan ju inte blir fel!

Köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

ca 6 port.

1 kg nötfärs
1 dl havregryn
2 ägg
3 dl gräddfil
1 påse Fransk löksoppa
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 pkt (á 140 g) bacon
Olivolja

900 g potatis

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda havregryn, ägg, pulversoppan och gräddfil i en bunke, låt svälla ett par minuter. Blanda sedan i köttfärs och peppar och rör om ordentligt.
  • Smörj en ugnsfastform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa, täck med baconskivor. Det brukar bli lagom med 2 paket.
  • Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.

Serveringstips!
Ikväll serverades det kokt amandinepotatis, brunsås och svartvinbärsgele till köttfärslimpan. Men en annan favorit är grönpepparsås med trattkantareller och klyftpotatis.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s