Kycklinggryta med äppelmust

Middagen som tillagades ikväll var kanske inte den matigaste middagen vi ätit på senaste, men absolut den fräschaste. Sältan från baconet tillsammans med sötman och syrligheten från äpplena gör denna gryta fantastisk. Medan jag satt och slevade i mig satt min man bredvid mig och var lite mer skeptisk ”Varma äpplen i mat..? Är inte det lite konstigt?” Men några minuter senare var hans tallrik sopren. Vi åt den med enbart bröd till, men jag tror att man med fördel kan slänga till några potatisar för att öka matigheten.

Kycklinggryta med bacon och äppelmust

LRM_EXPORT_10377558811958_20191003_193845091.jpeg

3 äpplen
1 gul lök
3 selleristjälkar
8 skivor bacon
8 kycklinglårfiléer
1/2 l äpplemust
1 matsked grovkornig senap
1 kycklingbuljongtärning
3 msk crème fraiche
Salt och peppar

  1. Kärna ur äpplena och dela dem i större bitar, stek äppelbitarna sedan gyllengula i smör på medelvärme i ca 3-4 minuter. Ställ de stekta äpplena åt sidan.
  2. Skiva löken och sellerin, fräs i smör tills de är mjuka, ställ sedan även dem åt sidan.
  3. Vira en baconskiva runt varje kycklinglår. Stek dem i ca 10 minuter, vänd så de får färg runtom. Kycklingen behöver inte vara tillagad hela vägen genom.
  4. Tillsätt lök och selleri till kycklingen, häll i musten. Tillsätt senap och buljongtärning, rör om tills tärningen lösts upp. Koka upp och sätt sedan lock på grytan och låt den puttra i ca 40 minuter.
  5. Tillsätt de stekta äppelbitarna och creme fraiche. Koka upp snabbt, salta och peppra och servera med lite gott bröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s