Pestolax

Jag är ett stort fan av god, snabblagad vardagsmat. Det ska inte behöva ta 3 timmar att få god vardagsmat. Missförstå mig rätt, även jag gillar falukorv och makaroner – men inte flera gånger i månaden. Denna rätt brukar bli vårat ”go-to” när vi tänker att vi ska äta fisk. Den tar ca 25 minuter att tillreda från det att du öppnar laxförpackningen tills dess att du tar ut den ur ugnen.

Pestolax

LRM_EXPORT_205281289235340_20191008_214935744.jpeg

4 laxfiléer à ca 125 g
2 dl creme fraiché
4 msk grön pesto
Salt & peppar
Ris

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Lägg den tinade laxen i en smord ugnsform. Salta & peppra.
  4. Blanda ihop creme fraiché och pesto och bre över laxen. Se till så att den blir helt täckt.
  5. In med laxen i ugnen, ca 20 minuter.
  6. Servera med ris och kanske en roligare sallad än vi lyckades trolla fram 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s