Röding med ugnsrostad delikatesspotatis

Go’kväll i stugan!

I onsdags lyxade vi till det här hemma, jag köpte superfina rödingfiléer från fiskbilen och tillagade den i ugn tillsammans med delikatesspotatis och romsås. Lagom avancerat – väldigt lyxigt och smarrigt!

Röding med ugnsrostad delikatesspotatis och romsås

LRM_EXPORT_534072824669016_20191016_223420912.jpeg

4 rödingfiléer
Salt
Peppar
500 g små delikatesspotatisar med skal
4 klyftor vitlök
1 tsk timjan
1 tsk Rosmarin
Olivolja
Salt
Peppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela potatisarna på mitten. Skala och hacka vitlöken.
  3. Lägg potatisen i en bunke, häll på kryddorna, vitlöken och oljan. Blanda runt ordentligt så alla potatisar får krydda och olja på sig.
  4. Lägg potatisen på bakplåtspapper på en plåt och baka i ugnen i ca 30 minuter, sänk sedan temperaturen till 175 grader.
  5. Lägg rödingen på en plåt eller i ugnsfastform. Sätt in i ugnen tillsammans med potatisen, låt gå tills rödingen fått en innertemperatur på 52 grader. Om du inte har någon termometer – rödingen är klar när köttet lossnar från skinnet. ca 10 minuter.

Servera med en kall romsås, mitt favoritrecept hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s