Lax med valnötstäcke

Alltså, vem visste att det kunde vara så himla gott att äta mat på viktväktarna? Kvällens middag var jag väldigt ivrig på att testa. Det lät ju så himla gott – och gissa vad, det var det!

img_20200409_195654_110

Lax med valnötstäcke

500 g lax
1 citron
1 knippe Persilja
20 halvor valnöt
4 msk panko ströbröd
4 msk parmesanost, riven
4 st salladslökar
3 st äpplen
100 g spenat
½ msk vinäger
1 msk olivolja

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg lax i en oljad ugnsfast form. Pressa över en halv citron salta och peppra.
  3. Hacka persilja och valnötter fint. Blanda ihop med panko, parmesan, olja, salt och peppar. Bre ut röran över laxen.
  4. Värm, mitt i ugnen, i ca 20 minuter.
  5. Skiva salladslök, tärna äpple och blanda samman med babyspenat.
  6. Rör ihop vinäger, olja, saft från en halv citron, salt och peppar till en dressing och häll över spenatsalladen. Servera med laxen.

Note:
Jag åt rätten utan tillsatta kolhydrater, men det passar riktigt bra att tillsätta exempelvis ris till denna rätt.

VV:
Denna rätt är 5 sp (Blå).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s