Långkokat lamm

Det här receptet har legat i mitt utkast sen i höstas. Det blev SÅ himla bra, det var supergott – för gott, för jag hann aldrig fota det, mer än en översiktsbild av hela bordet. Så, ta det som en hint om hur gott det faktiskt är och ge det en chans.

Pulled pork/beef/chicken har jag gjort vid flera tillfällen, men när jag i höstas kom över en lammstek tänkte jag att det var dags att ge även lamm en chans.

Långkokat lamm

LRM_EXPORT_570675183391033_20191017_213420717.jpeg

1500 g benfri lammstek
2 msk salt
1 msk peppar
Olja
3 vitlöksklyftor
30 g färsk ingefära, grovriven.
1,5 dl vatten
0,5 dl japansk soja

Sojadressing
1 dl japansk soja
0,75 dl flytande honung
0,5 tsk ättiksprit
1 vitlöksklyfta, pressad

Till servering;
Picklad rödlök
Tzatziki
Pitabröd
Sallad, Gurka, Tomat
Fetaost

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skölj av lammet under rinnande vatten, salta och peppra runt om och bryn i olja i en gryta. Låt svalna av lite och gnid sedan in vitlök och ingefära i köttet.
  3. Lägg köttet i grytan och häll över vatten och soja. Sätt på lock och tillaga i nedre delen av ugnen i ca 5 timmar. Vänd steken efter halva tiden, när det är klart ska det enkelt gå att dra isär köttet med två gafflar.
  4. Dressingen: Koka ihop soja, honung, ättika och vitlök under några minuter.
  5. Servera med pitabröd och valfria tillbehör, vad vi hade till ser ni ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s