S’mores Brownie Med Minimarshmallows
Kexbotten
180 g (12 st) digestivekex
100 g smält smör
2 msk strösocker
En nypa salt
Brownie
220 g smör
240 g mörk kvalitetschoklad
3 dl ljust muscovadosocker, hårt packat
4 st stora ägg
0.25 tsk äkta vaniljpulver
1.25 dl siktat vetemjöl
0.25 tsk salt
Topping
150 g minimarshmallows
1. Botten – Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en 20×20 cm panna med bakplåtspapper.
2. Mixa kexen i matberedare och tillsätt smör, socker och en nypa salt.
3. Tryck ut smulorna i formen och grädda i ca 15 minuter.
4. Brownie – Vispa ägg och socker vitt och poröst, ca 5 minuter. Tillsätt vaniljpulver.
5. Vänd ner den avsvalnade chokladen med en slickepott, avsluta med mjölet och saltet.
6. Häll smeten i formen och grädda i ca 25-30 minuter beroende på vad du har för ugn. Brownien ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
7. Sätt ugnen på grill. Häll på ett tjockt lager med marshmallows och strössla över kexen. Sätt tillbaka kakan i ugnen. Håll koll, man ska bara få lite färg på marshmallowsen.
8. 1-2 minuter räcker långt. Jag körde med brännare och det gick lika bra det!