S’more Brownie

IMG_20130312_143144S’mores Brownie Med Minimarshmallows

Kexbotten
180 g (12 st) digestivekex
100 g smält smör
2 msk strösocker
En nypa salt

Brownie
220 g smör
240 g mörk kvalitetschoklad
3 dl ljust muscovadosocker, hårt packat
4 st stora ägg
0.25 tsk äkta vaniljpulver
1.25 dl siktat vetemjöl
0.25 tsk salt

Topping
150 g minimarshmallows

1. Botten – Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en 20×20 cm panna med bakplåtspapper.
2. Mixa kexen i matberedare och tillsätt smör, socker och en nypa salt.
3. Tryck ut smulorna i formen och grädda i ca 15 minuter.

4. Brownie – Vispa ägg och socker vitt och poröst, ca 5 minuter. Tillsätt vaniljpulver.
5. Vänd ner den avsvalnade chokladen med en slickepott, avsluta med mjölet och saltet.
6. Häll smeten i formen och grädda i ca 25-30 minuter beroende på vad du har för ugn. Brownien ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
7. Sätt ugnen på grill. Häll på ett tjockt lager med marshmallows och strössla över kexen. Sätt tillbaka kakan i ugnen. Håll koll, man ska bara få lite färg på marshmallowsen.
8. 1-2 minuter räcker långt. Jag körde med brännare och det gick lika bra det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s