C is for cookie and cookie is for me!

Monstercakes

Bland mupparna är kakmonstret min absoluta favorit! Hur kan man inte älska det där blåa yrvädret som älskar kakor mer än allt annat och äter varenda kaka utan minsta hänsyn till någon annan.

Jag har gjort kakmonstretcupcakes tidigare, men de charmar lika mycket varje gång och jag tröttnar aldrig på att göra dem! Denna gången testade jag att göra en morotskakamuffin till cupcaken, något som uppskattades.

Till muffinssmeten behöver du 
3 st ägg
3 dl socker
0,75 dl matolja
5 dl rivna morötter
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk riven ingefära
3 dl mjöl

Till frostingen behöver du
150 gram Philadelphia ost naturell
75 gram margarin
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
(Jag tillsatte även lite blå pastafärg för att få en fin blå nyans på frostingen)

Garnering;
Kakor
Kokos
Blå karamellfärg
Vit choklad och chokladströssel till ögon

How to!

  1. Riv morötterna, behöver inte vara finrivet utan går även bra med grövre rivjärn. Jag rev mina i matberedaren.
  2. Vispa ägg med socker pösigt och tillsätt sedan olja och morötter, fortsätt vispa.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten.
  4. Värm upp ugnen till 175 grader. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt, och fördela smeten till 2/3 i varje form.
  5. Grädda i 10-15 minuter. Prova gärna med en sticka och se så de inte är kladdiga inuti, då är de klara.
  6. Då börjar vi med frostingen! Jag ställde ut mina muffins på balkongen för att svalna lite snabbt medan jag började med frostingen. Använd rumstempererat smör så går det smidigast. Vispa ihop alla ingredienser med elvisp, och vispa några minuter så frostingen blir klumpfri och lite pösig.
  7. Smidigaste sättet att färga kokos på är att ha ner en viss mängd, ca 2 dl, i en plastpåse och tillsätta ca 1 msk blå karamellfärg. Fyll sedan påsen med luft och stäng påsen, jag brukar använda ACn på hårfönen. Sedan är det bara att skaka, passa på att dansa i köket under tiden som kokosen skakas. När kokosen fått en jämn fin färg är det färdigt. Häll upp i en skål.
  8. När muffinsen svalnat är det dags att dekorera. Bred på frostingen, den behöver inte vara perfekt, när du doppar muffinsen i kokosen jämnas den ut.
  9. Alla gör ögon på olika sätt, jag smälter vit choklad i vattenbad, häller i en spritspåse och sedan gör jag små runda prickar på ett bakplåtspapper och sätter sen små runda chokladströssel mitt i ögonen, sedan ställer jag in dem i kylen en stund för att sedan fästa dem på frostingen.
  10. Dela en kaka i två bitar, beroende på hur pass mycket frosting du haft på kan du behöva skära ett snitt och gröpa ur lite där kakan ska sättas ner för att den ska sitta fast ordentligt.

Smakar bäst i trevligt sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s