Frozen chocolate peanut butter cheesecake 

Hej! Nu har sommaren även hittat till lilla Härnösand och mycket har hänt i mitt liv sen mitt senaste inlägg här. Den största förändringen är nog att jag köpt lägenhet så nu är det hela tiden små projekt på gång. Men jag hinner även baka, brukar vara en bra ursäkt för att slippa städa.

Frozen chocolate peanut butter cheesecake.

Botten
2 dl jordnötssmör med eller utan salt, välj själv
1,5 dl jordnötter
1 st ägg

Fyllningen
2 st äggvitor
2 dl grädde
300 g färskost rumstempererad
2 st äggulor
0,25 dl valfri sötning
1 msk vaniljpulver

Topping
85 g mörk choklad gärna sockerfri
0.5 dl grädde
1 msk jordnötssmör
0,5 dl jordnötter hackade

  1. Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Grädda i cirka 10–15 minuter i 180 grader. Låt svalna.
  3. Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och blanda i färskost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.
  4. Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör ihop.
  5. Häll chokladen över cheesecaken och använd en sked för att röra runt chokladen i cheesecakens topp. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar så att den hinner stelna.
  6. Ta fram cheesecaken ungefär 30 minuter innan det är dags att servera den.

🍰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s