Barngröt

Jag har länge velat prova göra egen gröt åt Lill-Klockan, men har helt enkelt inte tagit mig tiden att göra det, inbillat mig att det skulle vara krångligt. Så fel jag hade. SÅ FEL. Det finns en uppsjö av olika recept på barngröt på nätet men jag valde att utgå från en väldig basic gröt med en havrebas. I och med att barn under två år med fördel ska ha extra järn så tillsatte jag även paltbröd.

img_20200305_104252_583

Recept för stor sats grötpulver:
10 dl havregryn
10 paltbröd

Mixa paltbröden i en matberedare, tillsätt havregrynen och mixa till ett fint pulver. I och med att Lilly snart är 1 år (!!!) så finmalde jag det inte, hon har inget behov av att äta en helt slät gröt längre. Utan jag ser snarare fördelar i att hon får lite grynigare konsistens för att senare övergå till att inte mala den alls, utan då bara mortla paltbrödet.

Vid servering:
0,5 dl grötpulver
1-2 dl vätska (tex vatten/havremjölk)
1 tsk fett (Olja eller smör)

Blanda ingredienser och värm i micro eller i kastrull.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s