Fredagsdrinken – Passionsmojito!

Hoppas ni har en fin fredag, här skiner solen som den gjort hela veckan! För att fira att sommaren är här på riktigt, alla kommande grillkvällar, poolpartyn och allt som hör sommaren till (med social distans såklart!) kommer här en riktig pangdrink!

Håll i hatten, detta är ett av mina säkra kort när det kommer till drinkar. Mitt ess i rockärmen, en av mina absoluta favoritdrinkar – speciellt såhär på sommaren. Den är dessutom minst lika god alkoholfri, byt då ut romen mot mer passionsjuice!

Passionsmojito

1 myntakvist
½ lime, i klyftor
ca 2 tsk råsocker
1 passionsfrukt
1,5 dl passionsjuice
5 cl rom
sodavatten
is

Gör så här
Muddla myntabladen, lime och råsocker i ett stort glas (t ex highball eller mason jar) Halvera passionsfrukten och gröp ur den direkt i glaset. Fyll glaset med is, häll över rom och passionsjuice. Fyll upp med sodavatten. Garnera med en klyfta passionsfrukt och en myntakvist.

Tips!
För att få fram mer av mynta smaken kan man med fördel klappa myntan mellan händerna. Det släpper fram mer av essenserna.

SKÅL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s