Fredagsdrinken – Rabarberglädje!

GLAD MIDSOMMAR!

Midsommar i år blir ju lite annorlunda jämfört med tidigare år, lite mer eftertanke och avstånd än tidigare. Trots detta kan man ju ha en trevlig dag! Vi ska alldeles strax iväg och ha picknick-lunch i parken på Strömsholms slott, men först ska jag dela med mig av veckans fredagsdrink.

Denna drink kräver lite mer förberedelser, den kan förberedas flera dagar i förväg. Sirapen kan förvaras i kylskåp i flera veckor eller varför inte frysa ner den i kuber så den är enkel att ta fram vid behov.

Rabarberglädje

Drinken, rabarberglädje, är en väldigt fräsch drink där ginen inte är speciellt framträdande, men den gör ändå sitt.

Rabarbersirap (räcker till ca 6 drinkar)
225 gram rabarber, färsk
225 gram färska jordgubbar
1,5 dl rårörsocker
0,5 dl strösocker
3 dl vatten

Rabarberglädje (2 drinkar)
1 st Lime
2 kvistar mynta
1 dl Gin
1-2 dl mineralvatten
Is

  1. Sirapen: Skär rabarber och jordgubbar i lite mindre bitar och lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt puttra ca 30 minuter. Dubbelsila vätskan, använd en träsked för att trycka ut så mycket som möjligt från frukten. Häll upp sirapen i en flaska. Låt svalna.
  2. Drinken: Pressa ut saften från en lime i en shaker och tillsätt myntablad från två kvistar. Muddla samman juice och myntablad i shakern. Tillsätt gin, 1,5 dl rabarbersirap och is. Skaka kraftigt.
  3. Lägg en näve is i botten på två glas. Sila drinken över de båda glasen och fyll sedan upp med mineralvatten.

Skål!


Tips:
Alkoholfri variant? Tillsätt Sprite eller ginger ale istället för gin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s