Fredagsdrinken – Caipirinha

GLAD FREDAG! Här skiner äntligen solen igen, så välbehövlig D-Vitamin! Ikväll ska jag iväg och ha lite kalas med några tjejkompisar – vi har alla fyllt år och det ska firas. Jag slängde nyss ihop en tårta som nu står och gottar till sig i kylen, recept på den får ni senare!

Dagens fredagsdrink är det bästa av två världar – sött och syrligt på samma gång. Brasiliens nationaldrink Caipirinha. Det är en väldigt enkel drink som påminner lite om mojito; muddla frukt med socker och häll på spriten. Den görs på bara 3 ingredienser, lime, rårörsocker och Cachaça. Cachaça är brasiliens tolkning av rom och görs på sockerrör.

Caipirinha

För 2 drinkar behöver du;
2 lime
10 cl Cachaça
8 tsk rårörsocker

  • Skär limen i klyftor, lägg i ett glas och häll över socker. Muddla väl.
  • Tillsätt is, jag valde att krossa is denna gång men det går lika bra med isbitar, de håller dessutom längre.
  • Toppa med Cachaça och rör om väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s