Fredagsdrink – Basilikablomster

TGIF! (Thank god its friday)

Min man blev väldigt exhalterad när jag nämnde huvudingrediensen i veckans fredagsdrink, nämligen öl. Jag är ingen öl människa, har aldrig varit och kommer nog heller aldrig bli. Jag är däremot gift med en ölfantast, så det kändes givet att jag skulle testa en drink som kanske skulle falla oss båda i smaken – och gissa om den gjorde!

Ölen är inte speciellt framträdande, den (enligt mig) beska ölsmaken finns inte där men den tillför ändå en hel del. Våra gäster erbjöds även en alkoholfri variant och den blir lite sötare, flädern blir mer framträdande.

Basilikablomster

Till 2 drinkar behöver du;

8 basilikablad
8 cl citronsaft
6 cl fläderblomssaft
330 ml lageröl
is

  • Krossa basilikan försiktigt med händerna eller muddla den direkt i glaset. Blanda basilikan med pressad citronsaft, fläderblomssaft och öl, fyll sedan glaset med is.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s