Fredagsdrinken – Lemon drop Martini

Sommaren är på återbesök, det kan man ju inte klaga på. Här hemma på gården är det fullt röj konstant med en 1 åring med mycket spring i benen. Men det är tur vi har en stor, inhägnad trädgård som hon kan röja fritt i.

Som ni kanske förstått från tidigare drinkar så är jag väldigt förtjust i syrligt. Det är även temat för denna veckas fredagsdrink. Citron. Hur gott och somrigt är inte det? Tankarna drar mig direkt till Italien. Vi var där på vår bröllopsresa för två år sen. Jag hade precis, två veckor innan, fått veta att jag var gravid med yrvädret och alla mina drömmar om att dricka fina viner på vingårdar i Toscana grusades. Istället blev det väldigt många, fräscha lemonader och det var just vad som behövdes i 40 gradig värme.

Veckans fredagsdrink är en Lemon drop Martini. Hur lyxigt och somrigt låter inte det? Men skräms inte, den är så enkel att göra! Det finns två varianter av denna, antingen gör du egen lemonad eller så köper du en färdig. Jag har valt att göra en egen och recept på den finns här nedan.

Lemon drop Martini

Till 2 drinkar behöver du

Sockerkant
1 dl strösocker
Zest från 1 stor eller 2 små citroner

Martini
2 dl lemonad, köpt eller hemmagjord
1 dl vodka med citronsmak

  • Börja med att kyla martiniglasen, detta gör du antingen i frysen eller genom att fylla glaset med is.
  • Steg nummer två är sockerkanten, riv av zesten från citronen. Antingen med rivjärn eller med zestjärn. Blanda upp med sockret på en tallrik som är stor nog för att doppa glaskanten på.
  • Ta fram glasen ur frysen, eller häll bort isen från glasen. Ta en liten bit citron och dra längs kanten på glaset och doppa sedan glaset i sockret, ställ åt sidan för att torka.
  • Skaka lemonad och vodka i en shaker med is. Häll upp i glasen.
  • Drick upp och upprepa!
  • Glöm inte tagga mig på Instagram och Facebook när du testar denna! #DrinkKlockan

Lemonad!
Det är inte så svårt som man kan tro, det är faktiskt oförskämt enkelt. Det jobbiga är att pressa citronerna.

2,5 dl citronsaft (4-6 stora citroner)
1,5 dl florsocker (eller strösocker)
5 dl vatten, eller soda om du vill ha den kolsyrad.

  • Pressa citronerna och sila bort fruktkött och kärnor.
  • Häll i vatten och socker. Rör tills sockret löst upp sig.
  • Klart att användas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s