Veckans fredagsdrink – Strawberry Daiquiri

Vad får du om du tar;
– God mat
– Gott sällskap
– Goda drinkar
– Kanonväder
– Poolbad

Det är rätt – en klockren tjejkväll.

Lite spontant här om veckan styrdes det upp en tjejkväll hemma hos oss. Jag funderade länge på vad som skulle vara en bra sommardrink. Något fräscht, något klassiskt. Strawberry daiquiri var en drink som poppade upp direkt. Jag är inte så förtjust i slush-varianten i en frozen så istället för att använda enbart frysta jordgubbar och is valde jag att använda färska jordgubbar.

Sommardrinkar ska, enligt mig, vara iskalla och fräscha. Denna drink är dessutom superenkel att göra alkoholfri. Vill du inte att hela satsen ska vara alkoholfri? Häll upp en del av jordgubbsdrycken i glas innan du tillsätter rom.

Har du aldrig druckit en Strawberry daiquiri gjord på färska jordgubbar? Håll då i hatten, för detta är något utöver den konstgjorda blandningen, som finns på de flesta barer, som mixas med is. Här får verkligen jordgubbarna stå i centrum.

Om du har möjlighet, stoppa gärna jordgubbarna i frysen en timme innan blandning det gör denna drink superkall utan att tillsätta is. Använd annars 1 liter färska och 2 dl frysta jordgubbar.

Strawberry Daiquiri

1,2 liter färska jordgubbar
1,5 dl sockerlag*
1,5 dl ljus rom
2 lime

  • Tillsätt färska (eventuellt 2 dl frysta) jordgubbar, sockerlag och lime i en blender/matberedare. Mixa slät. Vill du ha en alkoholfri daiquiri är det bara att hälla upp den på glas nu och servera, annars;
  • Tillsätt rom och mixa ytterligare några sekunder.
  • Häll upp på glas och garnera med bär och lime, häll upp överbliven daiquiri i en karaff.
  • Vill du ha en slushigare variant, tillsätt ett par dl is när du mixar det,

* Sockerlag – Koka upp 1 dl vatten och 1 dl socker. Rör om tills sockret löst upp sig. Låt svalna eller rör ner ett par isbitar så den svalnar snabbare om du har kort om tid.

Matklockan finns även på Instagram, klicka här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s