Veckans fredagsdrink – Amaretto Sour

Amaretto, en klassisk likör som enligt mig smakar flytande mandelmassa. Detta är ingenting positvit för någon som inte gillar mandelmassa, t ex jag. Men, när min svägerska tyckte att vi skulle prova en amaretto sour så var inte jag den som var den.

Som väntat föll den mig inte i smaken, men när två tredjedelar av sällskapet gillade den så kvalificerade den ändå in sig som veckans fredagsdrink. Den är en kombiantion av sött och syrligt, men drar lite åt det sötare hållet.

Amaretto Sour

5 cl Amaretto
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag

  • Häll samtliga ingredienser i en shaker med is.
  • Skaka tills shakern blir immig.
  • Sila upp i ett glas fyllt med is.
  • Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s