Veckans fredagsdrink – Whiskey Sour

Denna fredagsdrink levereras, i pyjamas, från mitt soffhörn där jag spenderat senaste veckan. Helt knockad av en förkylning som heter duga, fascinerande att resten av familjen klarat sig. Tur det kanske, så de kan passa upp på mig -hehe! Istället för att ställa in veckans fredagsdrink pga sjukdom så leverear jag en klassiker som har legat och väntat på det perfekta tillfället att få glänsa. Vem visste att en förkylning skulle locka fram den?

Även om du inte är ett whiskey-fan tycker jag inte att du ska döma ut drinken från enbart namnet. Jag är verkligen ingen whiskey fantast men denna föll mig i smaken, det söta och sura gör whiskeyn mer hanterbar. Dont knock it until you try it, helt enkelt!

Hemligheten till en bra whiskey sour? FÄRSK PRESSAD CITRONJUICE! Ställ ifrån dig koncentratflaskan, försök inte ens! Detta gäller de flesta drinkar där citronjuicen har en central roll, gör du den med citronjuice på flaska frånsäger jag mig allt ansvar.

Äggvita i en drink? Varför? Jo, det är som så att äggvitan hjälper till att ta ner syran i drinken. Var inte rädd för att den ska ge någon slags smaksättning på drinken – äggvita är smaklös. Äggvitan ger även drinken den fina skumkronan. Självklart går det att utesluta om du vill, men jag rekommenderar dig verkligen att prova.

Whiskey Sour

Till 1 drink behöver du;
6 cl Whiskey, (jag använde Tullamore Dew cider cask)
3 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag
1 äggvita, ekologisk

  • Häll alla ingredienser i en shaker, utan is. Skaka i 10 sekunder.
  • Tillsätt is och skaka ytterligare 10 sekunder.
  • Sila av drinken med cocktailsil samt en vanlig sil för att få bort eventuella isbitar och fruktkött från citronen.
  • Garnera med ett cocktailbär och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s