Veckans fredagsdrink – Garibaldi Negroni

Trots att jag fortfarande är förkyld har det inte undgått mig att det är Negroni-week denna vecka.

Men vad är då egentligen en Negroni? Det är en sån där drink som ingen egentligen har hört talas om men som är en tidlös klassiker. Namnet sägs komma från Florens i början av 1900-talet. Greve Camillo Negroni klev in på stadens världshus och skrek till bartendern att han ville ha en Americano med extra kick. En Americano är en drink som består av Campari, Söt Vermouth och sodavatten, men idag ville han som sagt ha lite mer kick. Så bartendern improviserade lite och vips så var både drinken Negroni uppfunnen och greven nöjd.

Negroni är den typ av drink som du antingen älskar eller hatar. Tyvärr tillhör jag den senare delen, jag klarar inte av den bittra smaken som camparin ger. Men jag provar ändå nån gång ibland – för kanske har jag börjat gilla bittert? Men nej, så var inte fallet i år heller.

Veckans fredagsdrink, Garibaldi Negroni är en slags bittersweet version av Negroni, som till och med jag kan sitta och smutta på. Garibaldi är en drink som vi svenskar skulle kalla för ”Campari & juice”, men genom att tillsätta gin till den blandningen har vi skapat oss en Garibaldi Negroni.

Garibaldi Negroni

Till 1 drink behöver du;

3 cl Campari
3 cl Gin
1,5 dl Apelsinjuice
Is

  • Häll upp gin, campari och en halv deciliter juice i ett glas. Rör om friskt med en sked.
  • Tillsätt is.
  • Häll resten av juicen i en shaker och skaka i 15-20 sekunder. Detta för att ”lufta” juicen och ge den ett härligt skum.
  • Tillsätt juicen i glaset, om du häller försiktigt så kommer juicen lägga sig fint över den röda campari blandningen. Du kan antingen servera drinken så, det ger finare kontraster. Men i slutändan vill man att juicen ska blanda sig med camparin, så det går precis lika bra att röra om direkt. Jag har, på bilden ovan, valt att göra den blandade varianten.
  • Garnera med en apelsinklyfta och njut.

Gillar du veckans fredagsdrink? Gilla inlägget!

Följ Matklockan på Instagram och glöm inte att tagga #drinkklockan om du testar fredagsdrinken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s