Veckans fredagsdrink – Äppelmust Margarita

Hösten är här people! Det är kyla, det är underbara färger och mörkret kommer allt tidigare. Visst är det mysigt? Äntligen kan man tända ljus och mysa ner sig under en filt med en god drink – dagens fredagsdrink till exempel! En underbar äppeldrink, för äpple är ju höst om något! Våra grannar samlade ihop sina äpplen och tog med sig dem till ett musteri för att göra alldeles egen must. Hur fantastisk idé är inte det? Jag önskar att vi hade fått tillräckligt många äpplen på våra gamla träd för att också kunna göra det. Men tyvärr kom det inte mer än max 10 äpplen i år. Men nästa år, då jäklar!

Men vet du vad? Denna Äppelmust Margarita är väldigt god även med must köpt på butiken. Tequila är inte någon storfavorit för mig smakmässigt. Men i denna combo gör den sig riktigt bra. Det är en riktigt höstmysig tolkning av en klassiker.

Har du också en massa gamla CD-skivor men inte längre någon spelare för dem? Jag använder numer mina som glasunderlägg – perfekt sätt att få in lite mer Springsteen i vardagen.

Äppelmust margarita

2 glas.

1.5 dl valfri äppelmust
6 cl tequila
4 cl cointreau
1 limeklyfta
Is
Äpple och kanelstång till garnityr.

Sockerkant på glaset
1 msk strösocker
1 msk rårörsocker
2 tsk kanel
Apelsinklyfta

  • Blanda ihop kanel och socker på en tallrik, fukta glasets kant med en apelsinklyfta och doppa i sockerblandningen. Fyll glaset med is.
  • Fyll en cocktailshaker med is. Fyll med äppelmust, tequila och cointreau. Pressa i limeklyftan. Skaka i ca 30 sekunder. Sila upp i glas och garnera med äppelklyftor och kanelstänger.
  • Drick och njut!

Alkoholfri? Självklart!
2 glas
1,5 dl äppelmust
0,5 dl apelsinjuice
Juicen från ½ lime.

  • Skaka alla ingredienser, häll upp i glas med sockrad kant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s