Smörkräm

När jag gör mina tårtor arbetar jag 9 gånger av 10 med sockerpasta. Innan man då lägger på locket med sockerpasta så måste man fodra tårtan.

Jag spacklar tårtan med en smörkräm, antingen kan man smaksätta den eller bara låta den vara som den är. Det går att använda grädde också, men då bör man fodra locket med t ex olja, smält smör eller ett tunt lagar med smörkräm, sockerpastan smälter annars i kontakt med grädden. Jag föredrar dock smörkräm, då behöver man inte fodra sockerpastan.

Grundrecept Smörkräm;

3 dl Florsocker
150 g Smör
0,5 dl kokhett vatten
1 msk vaniljsocker

Koka upp vatten
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa. Jag föredrar att använda min köksassistent. Häll i kokande vatten, lite i taget, under konstantvispning tills man får en följsam konsistens. Den får inte vara kladdig, då fastnar den bara i tårtbotten och drar med sig bitar av tårtan.

Vispas i ca 10-15 minuter totalt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s