Vaniljhjärtan i långpanna

Vaniljrutor

Gillar du vaniljhjärtan? De där perfekta portionsformade små hjärtana fyllda med en underbar vaniljkräm? Japp, då kommer du garanterat falla för denna kaka. Jag visste knappt vars jag skulle ta vägen när denna kaka stod i ugnen, doften spred sig som en löpeld i lägenheten. 

Vaniljhjärta i långpanna.
ca 40 rutor

500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning
4 ägg
2 dl vaniljkvarg (Kesella)
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Ugn 200 grader

Gör så här

1. Dela upp degens ingredienser i två omgångar och arbeta ihop till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut första halvan av degen i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper.

2. Blanda ihop ägg, kvarg, creme fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

3. Blanda ihop resten av ingredienserna till degen och smula den över fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-35 minuter, beroende på ugn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s