Här om dagen bakade jag ännu en gång till kollegorna. Denna gången blev det chokladkoma i form av en maffig chokladtårta med en kolagömma. Tyvärr har jag ingen bild på denna kaka, men jag får kompletera med en nästa gång jag gör den, tills dess får ni klara er med receptet.
Chokladtårta med kolagömma
3 st ägg
4 dl socker
2 dl mjöl
6 msk kakao
225 gr smör
1 burk karamelliserad mjölk
1. Börja med att smälta smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
2. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao i en bunke. Häll sedan ner smöret under omrörning och rör till en jämn smet.
3. Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter, och häll i hälften av smeten.
4. Fördela kolan över hela smeten. Häll i resten av smeten så att det täcker hela formen. Grädda i 30-35 min i 175 gr. Den kommer vara något kladdig innuti även när den är klar.
5. Låt den sedan kallna i kyl över natten eller i minst 3 timmar. Serveras kylskåpskall med en klick grädde.