Chokladtårta med kolagömma

Här om dagen bakade jag ännu en gång till kollegorna. Denna gången blev det chokladkoma i form av en maffig chokladtårta med en kolagömma. Tyvärr har jag ingen bild på denna kaka, men jag får kompletera med en nästa gång jag gör den, tills dess får ni klara er med receptet.

Chokladtårta med kolagömma

3 st ägg
4 dl socker
2 dl mjöl
6 msk kakao
225 gr smör
1 burk karamelliserad mjölk

1. Börja med att smälta smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
2. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao i en bunke. Häll sedan ner smöret under omrörning och rör till en jämn smet.
3. Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter, och häll i hälften av smeten.
4. Fördela kolan över hela smeten. Häll i resten av smeten så att det täcker hela formen. Grädda i 30-35 min i 175 gr. Den kommer vara något kladdig innuti även när den är klar.
5. Låt den sedan kallna i kyl över natten eller i minst 3 timmar. Serveras kylskåpskall med en klick grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s