Vitchokladmousse med passionsfrukt

För ungefär ett år sedan, på min födelsedag, blev jag bjuden på middag av mina kära vänner. Till efterrätt serverades det en fantastisk vitchokladmousse som jag tänkt på till och från sen det ögonblicket.  Himmelsk är ett ord som passar in väldigt bra, så när jag bjöd samma vänner på middag slängde jag ihop moussen.

Är ni på jakt efter ett snabbt efterrättsrecept, look no further!

VIT CHOKLADMOUSSE

1,5 dl vispgrädde
1,5 dl grekisk yoghurt
150 g vit choklad
2-3 passionsfrukter
Eventuellt några maränger

1. Börja med att vispa grädden, inte för hårt.
2. Smält chokladen i ett vattenbad, tänk på att vit choklad inte tål hög temperatur.
3. Rör ner chokladen i grädden och tillsätt den grekiska yoghurten. Fördela i 4 glas eller portionsformar. Låt den stå i kylen minst en timme.
4. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Garnera moussen med kärnorna.

TIPS! Krossa marängerna och strö över tillsammans med passionsfruktskärnorna. Passar otroligt bra, dock var jag virrig på affären och missade dem helt.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s