Här om veckan provade jag på att göra en ny blåbärspaj och herregud, den var bättre än någon blåbärspaj jag någonsin provat.
250 gram blåbär
2 msk potatismjöl
1/2 dl socker
Pajsmet;
150 gram smör
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
– Sätt ugnen på 175 grader.
– Häll bären i en bunke och rör om dem tillsammans med potatismjölet och sockret, häll sedan ner i formen.
– Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde och sirap, låt svalna medan du blandar ihop de torra ingredienserna en separat bunke. Tillsätt de sedan i kastrullen och rör om. Häll smeten över bären.
– Låt sedan stå i ugnen i 30- 40 minuter, tills pajen får en fin färg. Servera med vaniljvisp eller glass!