Påskig apelsinsockerkaka

23


Sockerkaka:
4 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 apelsin, skalet
70 g smör
1 dl färskpressad apelsinjuice
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
2½ dl florsocker
2-3 msk apelsinjuice

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader, smöra och bröa en sockerkaksform.
  2. Vispa sedan ägg, socker, vaniljpulver och apelsinskal så det blir vitt och pösigt, ska kännas lätt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke.
  3. Smält smöret, tillsätt apelsinjuice och blanda i detta varvat med mjölet i smeten.
  4. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Ser den färdig ut uppepå, men inte är riktigt klar inne? Lägg över aluminiumfolie och kör en stund till.
  5. Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. Låt svalna.
  6. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla över kakan, till denna kaka tillsatte jag ett par droppar röd karamellfärg för att liva upp lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s