
Sockerkaka:
4 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 apelsin, skalet
70 g smör
1 dl färskpressad apelsinjuice
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
2½ dl florsocker
2-3 msk apelsinjuice
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader, smöra och bröa en sockerkaksform.
- Vispa sedan ägg, socker, vaniljpulver och apelsinskal så det blir vitt och pösigt, ska kännas lätt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke.
- Smält smöret, tillsätt apelsinjuice och blanda i detta varvat med mjölet i smeten.
- Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Ser den färdig ut uppepå, men inte är riktigt klar inne? Lägg över aluminiumfolie och kör en stund till.
- Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. Låt svalna.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla över kakan, till denna kaka tillsatte jag ett par droppar röd karamellfärg för att liva upp lite.