Jag är ett stort fan av god, snabblagad vardagsmat. Det ska inte behöva ta 3 timmar att få god vardagsmat. Missförstå mig rätt, även jag gillar falukorv och makaroner – men inte flera gånger i månaden. Denna rätt brukar bli vårat ”go-to” när vi tänker att vi ska äta fisk. Den tar ca 25 minuter att tillreda från det att du öppnar laxförpackningen tills dess att du tar ut den ur ugnen.
Pestolax
4 laxfiléer à ca 125 g
2 dl creme fraiché
4 msk grön pesto
Salt & peppar
Ris
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Lägg den tinade laxen i en smord ugnsform. Salta & peppra.
- Blanda ihop creme fraiché och pesto och bre över laxen. Se till så att den blir helt täckt.
- In med laxen i ugnen, ca 20 minuter.
- Servera med ris och kanske en roligare sallad än vi lyckades trolla fram 😉