Puréer

När jag gjorde gröt till Lilly tänkte jag att jag lika väl kunde passa på att göra egna puréer till den också – när jag ändå var igång, på så sätt vet jag ju också exakt vad det är hon får i sig.

Det är perfekt att frysa in i isformar för att sedan ta fram och blanda ner i den kokheta gröten, den svalnar på nolltid.

Här nedan kommer recept på aprikospuré och plommonpuré.

img_20200310_134526_1

Aprikos/plommonpuré
En påse ekologiska torkade aprikoser/plommon.
Vatten

Lägg frukterna i blöt ett par timmar (jag lät mina ligga över natten). Häll av vattnet men behåll det. Mixa till en slät pure i matberedare och späd till önskad konsistens med vattnet.

Hållbarhet; 2-3 dagar i kylskåp.

Jag häller upp det färdiga moset i istärningskuber och fryser in det. Efter ett dygn tar jag ut de från behållaren och lägger dem tillsammans i en plastpåse i frysen – minimalt med plats och klibbar inte ihop. Perfekt att stoppa i en iskub tillsammans med gröten när den värms.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s