När jag gjorde gröt till Lilly tänkte jag att jag lika väl kunde passa på att göra egna puréer till den också – när jag ändå var igång, på så sätt vet jag ju också exakt vad det är hon får i sig.
Det är perfekt att frysa in i isformar för att sedan ta fram och blanda ner i den kokheta gröten, den svalnar på nolltid.
Här nedan kommer recept på aprikospuré och plommonpuré.
Aprikos/plommonpuré
En påse ekologiska torkade aprikoser/plommon.
Vatten
Lägg frukterna i blöt ett par timmar (jag lät mina ligga över natten). Häll av vattnet men behåll det. Mixa till en slät pure i matberedare och späd till önskad konsistens med vattnet.
Hållbarhet; 2-3 dagar i kylskåp.
Jag häller upp det färdiga moset i istärningskuber och fryser in det. Efter ett dygn tar jag ut de från behållaren och lägger dem tillsammans i en plastpåse i frysen – minimalt med plats och klibbar inte ihop. Perfekt att stoppa i en iskub tillsammans med gröten när den värms.