Vem vill inte ha en god efterrätt på lördagskvällen? Eller varför begränsa sig egentligen – efterrätt till alla, alla dagar i veckan! Jag är, som bekant, inget stort fan av söta drinkar – men söta efterrätter däremot! Mums! Speciellt när det söta, som i denna, bryts av med lite salt. Perfekt kombination. Denna efterrätt är så himla enkel att göra, den kräver lite förberedelser för att gelatinet ska få en chans att stelna. Men det gör också möjligheterna att faktiskt få till den större, du kan göra den när du har tid helt enkelt. Sen om det är dagen innan eller bara ett par timmar innan, det spelar ingen roll. Det här är en pannacotta, gjord på ljuvlig dulce de leche, eller som vi säger på svenska – ”karamelliserad mjölk”. Visst kan man göra egen dulche de leche, men jag har valt att inte krångla till det och köpte därför färdig på burk.

Dulche de leche pannacotta
2 dl vispgrädde
2 dl dulche de leche
2 gelatinblad
Snickers
Dulche de leche
Flingsalt
- Lägg gelatinbladen i kallt vattenbad, ca 5 minuter.
- Koka upp dulce de leche och grädden i en kastrull, ta av från plattan och rör ner gelatinbladet tills det smält.
- Häll upp pannacottan i 4 st glas och ställ i kylen, det tar några timmar innan den har satt sig och fått den rätta konsistensen.
- Hacka upp snickers eller snickers bites att toppa med när pannacottan stelnat.
- Toppa med lite extra dulce de leche, jag hade i ca el halv dl i en spritspåse och spritsade över snickersen.
- Strö över lite flingsalt och servera! Mums!
Glöm inte att följa mig i mina andra kanaler
Facebook – Instagram