Veckans Fredagsdrink – Höstig sangria

Vad kan liva upp denna trötta, gråa höst bättre än… En kanna sangria! Men, denna fredagsdrink kastas ut tillsammans med en varningstext. Varning – den är så god att du kommer dricka glas efter glas utan att inse hur mycket alkohol du faktiskt fått i dig. Sangria är något som jag tycker passar året runt, man får bara anpassa den efter årstiden. Här får du receptet på en perfekt, höstig sangria. Ju längre du låter den stå och dra, desto godare blir den!

Vilket vin ska du då använda dig av? Ta inte billigast möjliga, bara för att. Ta ett vin du tycker om! Livet är för kort för att dricka dåliga viner, även i sangria. Är det inte gott nog att dricka som det är, då är det inte gott nog i matlagning eller drinkar heller. Bra tumregel.

Höstig sangria

1 flaska mousserande (á 750 ml)
1 liter äppelcider
1 dl cointreau
1 äpple
1 granatäpple
1 citron
1 Apelsin
1 kanelstång
1 rosmarinkvist

Is, kanel & rosmarinkvistar till garnering.
2 karaffer eller en stor skål

  • Skiva citron, äpple och apelsin och lägg i karaffer/stor skål. Banka ur granatäppelkärnorna och tillsätt. Lägg i en kanelstång och en rosmarinkvist.
  • Häll över mousserande vin och cointreau och låt stå och dra i minst en timme, gärna över natten.
  • Innan servering, toppa med äppelcider och is, rör om och servera!
  • Drick och njut och upprepa.

Alkoholfri höstig sangria

1 flaska alkoholfritt mousserande vin (á 750 ml)
1 liter äppelcider
1 dl apelsinjuice
1 äpple
1 granatäpple
1 citron
1 Apelsin
1 kanelstång
1 rosmarinkvist

  • Följ stegen ovan.

Glöm inte att följa mig på mina andra kanaler
FacebookInstagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s