Äppelmos med ingefära och kanel

Jag har alltid velat prova göra äppelmos, jag äter det själv väldigt sällan men det betyder ju inte att jag inte kan göra det, eller hur? Och självklart gäller det ju att prova på något annat än bara vanligt mos.

2014-10-02 21.16.08

1 kg äpplen
2 tsk kanel
ca 4 cm ingefära
3 msk vatten

  1. Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar.
  2. Lägg äppelbitarna i en kastrull och tillsätt vattnet, tillsätt sedan kanel och riv ner ingefäran.
  3. Låt småkoka på spisen i ca 10 minuter eller tills det att äppelbitarna blivit mjuka.
  4. Mosa äpplena med en potatisstöt eller en stavmixer och häll upp i burkar. Jag fick ut ca 0,5 liter mos.
  5. Njuuuut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s