Pasta, parmesan och fläsk – kan det bli så mycket bättre? Javisst, med en skvätt vitlök och kantareller så har du en perfekt middag på 30 minuter.
4 portioner spagetti
400 g stekfläsk
½ l Kantareller
½ st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk Smör
2 st Ägg
2,5 dl Vispgrädde
100 g finriven parmesanost
1 msk persilja – färsk
½ tsk Flingsalt
1 krm Svartpeppar Malen
- Koka pastan och häll av vattnet, men spar en halv deciliter. Ställ åt sidan men håll pastan varm.
- Tärna fläsket hacka lök och vitlök. Hetta upp smöret och fräs lök, vitlök och fläsk så att det får fin färg men inte bränns vid.
- Putsa kantarellerna om de är färska (jag använder oftast förvällda kantareller från frysen, funkar precis lika bra.) Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt en klick smör och bryn dem cirka 4-5 minuter. Blanda sedan ner dem i fläskblandningen.
- Dela äggen och vispa ihop äggulor, grädde i separat bunke. Riv hälften av parmesanen fint och andra halvan grovt. Blanda sedan ner i grädd-äggsmeten.
- Rör ner fläskblandningen i en skål med pastan och rör i äggblandningen. Toppa med hackad persilja och servera med nymalen svartpeppar och en nypa flingsalt.