Balsamicokyckling

Här hemma har det den senaste tiden varit väldigt mycket pasta på tapeten, det är enkelt och det är simpelt vilket passat denna höggravida kvinna väldigt bra.  Men det behöver inte vara pasta för att det ska vara enkelt, denna rätt är väldigt enkel att göra, tar inte speciellt lång tid och har inte så många moment – men är betydligt roligare än korv och makaroner.

Balsamicokyckling

nfd

800 g kycklingfilé
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond (koncentrerad)
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk balsamicovinäger
1 tsk torkad timjan

1 paket bacon att knapersteka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna i ca 3-4 cm stora bitar.
  3. Fräs kycklingen i stekpanna tills den får en fin färg. Lägg dem i ungsfast form.
  4. Vispa ihop grädde, creme fraiche, fond och balsamico i en kastrull. Tillsätt vitlök och timjan och låt puttra ihop ett par minuter innan du fördelar såsen över kycklingen.
  5. Värm mitt i ugnen ca 25-30 minuter.
  6. Dela under tiden baconet i mindre bitar och knaperstek.
  7. Servera med ris och knaperstekt bacon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s