Tortellinigratäng

Denna rätt gjorde min pappa ett par gånger om året när jag växte upp. Och ändå tog det mig 10 år innan jag faktiskt tog mig i kragen och gjorde den själv, med pappa på speed-dial så klart. Även om det blev riktigt gott så blev det inte alls samma sak som när pappa brukade göra den. Han har ju receptet i huvudet, inga exakta mått, han går bara på känsla. Jag fick helt enkelt göra min egen variant.

lrm_export_137605782679000_20190301_215803101.jpg

750 g färsk tortellini, jag valde tortellini fylld med skinka.
3 paket bacon
200 g riven ost

Bechamelsås:
2 msk smör
2,5 msk vetemjöl
5 dl standardmjölk
½ tsk salt
½ krm peppar

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär baconet i 2 cm stora bitar och stek det.
  3. Gör iordning bechamelsåsen, börja med att smälta smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget. Låt koka upp under omrörning tills såsen tjocknat. Tillsätt salt och peppar. Avrunda med att tillsätta 150 g riven ost till såsen.
  4. Koka upp pastan enligt anvisning, låt rinna av.
  5. Ha ner tortellinin i en ugnsfast form, blanda ner baconet och häll över bechamelsåsen. Rör om så det blandas ordentligt.
  6. Strö över riven ost och gratinera i ugn tills den fått fin färg. Ca 5-10 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s