Jag minns första gången jag gjorde köttfärslimpa. Jag bodde i Härnösand och skulle bjuda några vänner på middag. Köttfärslimpa = mycket mat. Och bacon på det – kan ju inte blir fel!
Baconlindad köttfärslimpa
ca 6 port.
1 kg nötfärs
1 dl havregryn
2 ägg
3 dl gräddfil
1 påse Fransk löksoppa
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 pkt (á 140 g) bacon
Olivolja
900 g potatis
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda havregryn, ägg, pulversoppan och gräddfil i en bunke, låt svälla ett par minuter. Blanda sedan i köttfärs och peppar och rör om ordentligt.
- Smörj en ugnsfastform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa, täck med baconskivor. Det brukar bli lagom med 2 paket.
- Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.
Serveringstips!
Ikväll serverades det kokt amandinepotatis, brunsås och svartvinbärsgele till köttfärslimpan. Men en annan favorit är grönpepparsås med trattkantareller och klyftpotatis.