Köttfärssås & Spagetti

På måndagar äter vi alltid lunch ihop här hemma, M jobbar halvdag då vi har babysim med LillKlockan efter lunchen. Så istället för att äta rester (som vi inte hade) så gjorde jag en köttfärssås på morgonkvisten som sen fick stå och puttra på spisen fram tills lunch.

Det här receptet är baserat på 1 kg köttfärs vilket för oss blev ca 10 portioner. När jag ändå gör köttfärssås tycker jag det är riktigt skönt att göra en extra stor omgång så att man kan slänga in ett par portioner i frysen.

”Man-tager-vad-man-haver” Köttfärssås med Spagetti

LRM_EXPORT_202250830534761_20191008_202605077.jpeg

1 kg köttfärs
Smör att steka i
2 gula lökar
4 morötter
4 stjälkselleri
4 vitlöksklyftor
2 msk oregano
1 msk salt
15 varv på pepparkvarnen
20 färska blad basilika (Alt. 2 msk torkad basilika)
3 msk paprika pulver
5 msk tomatpure
1 msk grovkorning senap
3 msk balsamicovinäger
400g krossade tomater
4 dl vatten
3 dl rödvin
2 msk oxfond

  1. Hacka gul lök, vitlök, stjälkselleri och morötter fint (morötterna kan även rivas om så önskas). Stek i smör i gryta tills löken mjuknat.
  2. Tillsätt köttfärsen och bryn den, tillsätt kryddorna, balsamico, senap och tomatpuren.
  3. Tillsätt vattnet, krossade tomaterna, rödvinet och oxfonden låt koka upp.
  4. Låt småputtra minst 20 minuter, men helst längre. Min stod på spisen och puttrade i 3 h.
  5. Servera med spagetti och nyriven parmesan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s