500 g färsk tortellini, ost och skinka.
2 paket bacon
200 g riven ost
150 g fetaost
Bechamelsås:
2 msk smör
2,5 msk vetemjöl
5 dl standardmjölk
½ tsk salt
½ krm peppar
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär baconet i 2 cm stora bitar och stek det.
- Gör iordning bechamelsåsen, börja med att smälta smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget. Låt koka upp under omrörning tills såsen tjocknat. Tillsätt salt och peppar. Avrunda med att tillsätta 150 g riven ost till såsen.
- Koka upp pastan enligt anvisning, låt rinna av.
- Ha ner tortellinin i en ugnsfast form, blanda ner baconet och häll över bechamelsåsen. Rör om så det blandas ordentligt.
- Dela feta osten i mindre bitar och peta ner i gratängen.
- Strö över riven ost och gratinera i ugn tills den fått fin färg. Ca 10 minuter.