Alltså, vem visste att det kunde vara så himla gott att äta mat på viktväktarna? Kvällens middag var jag väldigt ivrig på att testa. Det lät ju så himla gott – och gissa vad, det var det!
Lax med valnötstäcke
500 g lax
1 citron
1 knippe Persilja
20 halvor valnöt
4 msk panko ströbröd
4 msk parmesanost, riven
4 st salladslökar
3 st äpplen
100 g spenat
½ msk vinäger
1 msk olivolja
-
Sätt ugnen på 180°.
-
Lägg lax i en oljad ugnsfast form. Pressa över en halv citron salta och peppra.
-
Hacka persilja och valnötter fint. Blanda ihop med panko, parmesan, olja, salt och peppar. Bre ut röran över laxen.
- Värm, mitt i ugnen, i ca 20 minuter.
-
Skiva salladslök, tärna äpple och blanda samman med babyspenat.
-
Rör ihop vinäger, olja, saft från en halv citron, salt och peppar till en dressing och häll över spenatsalladen. Servera med laxen.
Note:
Jag åt rätten utan tillsatta kolhydrater, men det passar riktigt bra att tillsätta exempelvis ris till denna rätt.
VV:
Denna rätt är 5 sp (Blå).