Igår hade vi gäster här hemma, vi satt ute på altanen till sent på kvällen – så himla skönt att det fortfarande går att sitta ute på kvällarna, utan att ens dra en filt runt sig. Vi åt god mat och drack drinkar, badade i poolen och bara myste för fullt av den sista sommartiden.
När jag funderade på vad vi skulle äta för middag så var det nära att det föll till det gamla, klassiska. Kött med klyftpotatis eller till och med färdigköpta potatiskroketter, men i sista stund satte jag ner foten och beslutade mig för att det var dags att testa något nytt – och vilken hit det blev!
Var inte rädd för att testa något nytt, det kan bli kvällens stora snackis. Har du kokad potatis kvar från någon tidigare dag? Använd den till detta! Denna gången åt vi denna potatis till grillade fläskkotletter och majs.

Krossad potatis med västerbottenost
1500 g små potatisar – jag använde delikatesspotatis
50 g smör
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
200 g riven västerbottenost
- Koka potatisen tills den är mjuk, går att förbereda tidigare om man känner för det.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Sprid ut potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt och krossa med en gaffel.
- Smält smör och finhacka vitlök och persilja. Rör ihop och låt dra ett par minuter.
- Häll vitlökssmöret över potatisen.
- Riv västerbottenost och fördela över potatisen.
- Låt gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter, potatisen ska få en fin gyllenbrun färg.