Vitlöksbröd, det kan ju aldrig vara fel, eller hur? Det finns ju en uppsjö av olika vitlöksbröd, jag tycker absolut att hemmagjort är att föredra för ju mer vitlök, desto bättre och de köpte kan vara lite mesiga i smaken. Detta vitlöksbröd är dessutom vitlöksbrödens vitlöksbröd. Det är saftigt, ostigt och vitlökigt – vad mer kan man begära?
Servera som tilltugg, tillbehör till maten eller bara som det är till ett glas vin!

Vitlöksbröd Deluxe!
1 Lantbröd
100 g smör
2 stora vitlöksklyftor eller 3 små
2 msk hackad persilja
3 st mozzarella i bit (á 125 g)
50 g riven ost, t ex mozzarella och cheddar
- Sätt ugnen på 200 grader
- Finhacka vitlöken och persiljan.
- Smält smör och blanda i vitlök och persilja, låt dra ett par minuter.
- Skär brödet i rutmönster, men inte hela vägen genom och lägg det på en plåt eller i en lagom stor ugnfastform.
- Fördela det smälta smöret över brödet.
- Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg ner lite här och där mellan skivorna.
- Sätt in i ugnen, brödet är klart när det fått fin färg. Tar ca 5-8 minuter beroende på ugn.

2 reaktioner till “Vitlöksbröd – deluxe!”