Höstens godaste pumpasoppa!?

För ett år sedan åt jag denna soppa för första gången och det är utan tvekan en av de godaste soppor jag ätit – vilket är stort för en sopphatare som mig. Sen dess har jag varit sugen på att prova göra den själv, så i fredags när vi skulle ha middag med vänner tog jag tjuren vid hornen och tillagade den och den var till och med godare än vad jag mindes!

mde

3 butternutpumpor
3 lagom stora morötter
2 gula lökar
2 dl pekannötter
2 gröna äpplen
2 msk rapsolja
2 msk färsk timjan
1 l vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
1,5 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar

  1. Skiva varje pumpa på längden i 4 delar och lägg på en ungsplåt med bakplåtspapper. Skala morötterna och lägg även dem på plåten. Baka i ugnen i 45 minuter på 200 grader.
  2. Hacka lök, pekannötter och äpplen mycket fint. Stek allt i rapsolja tills löken har blivit mjuk och fått färg. Hacka timjan och låt steka med under de sista minuterna.
  3. Låt den ugnsvarma pumpan svalna något och dra sedan loss skalet, jag använde mig av en sked.
  4. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningarna, pumpa, morötter och hälften av grönsaksblandningen. Mixa slät med stavmixer och låt sedan puttra i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt grädden, krydda med salt och peppar.
  6. Servera soppan med grönkålschips, resterande grönsaksröra, knaperstekt bacon och ett gott hembakt bröd!

Servera och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s