Go’kväll i stugan!
I onsdags lyxade vi till det här hemma, jag köpte superfina rödingfiléer från fiskbilen och tillagade den i ugn tillsammans med delikatesspotatis och romsås. Lagom avancerat – väldigt lyxigt och smarrigt!
Röding med ugnsrostad delikatesspotatis och romsås
4 rödingfiléer
Salt
Peppar
500 g små delikatesspotatisar med skal
4 klyftor vitlök
1 tsk timjan
1 tsk Rosmarin
Olivolja
Salt
Peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela potatisarna på mitten. Skala och hacka vitlöken.
- Lägg potatisen i en bunke, häll på kryddorna, vitlöken och oljan. Blanda runt ordentligt så alla potatisar får krydda och olja på sig.
- Lägg potatisen på bakplåtspapper på en plåt och baka i ugnen i ca 30 minuter, sänk sedan temperaturen till 175 grader.
- Lägg rödingen på en plåt eller i ugnsfastform. Sätt in i ugnen tillsammans med potatisen, låt gå tills rödingen fått en innertemperatur på 52 grader. Om du inte har någon termometer – rödingen är klar när köttet lossnar från skinnet. ca 10 minuter.
Servera med en kall romsås, mitt favoritrecept hittar du här.