Laga mat med ett resultat som bara resulterar i liiite disk? Det är absolut möjligt, och gott blev det!
Kyckling- och chorizopanna
800 g färskpotatis
2 st rödlökar
4 st vitlöksklyftor
4 st Rosmarinstjälkar
200 g kycklingkorv, chorizo
1 broccolistånd
900 g kycklingfilé
Yoghurtsås
2 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Lite citronsaft
½ tsk persilja
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Halvera potatis och klyfta lök. Lägg tillsammans med oskalade vitlöksklyftor och rosmarin i en panna med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och peppar, täck med aluminiumfolie och sätt in i ugn ca 20 minuter.
- Dela kycklingen i 2-3 bitar per filé, bryn snabbt i stekpanna, ska ej genomstekas, bara få färg.
- Skär korv och broccoli i mindre bitar och lägg tillsammans med kycklingen i pannan. Sätt in i ugn utan folie ytterligare ca 25 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen och servera med maten.