Kyckling- och chorizopanna

Laga mat med ett resultat som bara resulterar i liiite disk? Det är absolut möjligt, och gott blev det!

img_20200428_174107

Kyckling- och chorizopanna

800 g färskpotatis
2 st rödlökar 
4 st vitlöksklyftor
4 st Rosmarinstjälkar
200 g kycklingkorv, chorizo
1 broccolistånd
900 g kycklingfilé

Yoghurtsås
2 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Lite citronsaft 
½ tsk persilja

  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Halvera potatis och klyfta lök. Lägg tillsammans med oskalade vitlöksklyftor och rosmarin i en panna med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och peppar, täck med aluminiumfolie och sätt in i ugn ca 20 minuter.
  • Dela kycklingen i 2-3 bitar per filé, bryn snabbt i stekpanna, ska ej genomstekas, bara få färg. 
  • Skär korv och broccoli i mindre bitar och lägg tillsammans med kycklingen i pannan. Sätt in i ugn utan folie ytterligare ca 25 minuter.
  • Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen och servera med maten. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s