Igår slängde jag ihop en sån god pasta, alltså det är svårt att beskriva med ord. Den var krämig, smakerna satt där de skulle och glädjen visste inga gränser när även lill-klockan vräkte i sig en andra portion. Nu säger i och för sig det inte så jätte mycket, hon älskar all mat. Men, det värmer ändå mammahjärtat att se att maten tas emot så väl!
Jag höftade, vilket är det sämsta man kan göra – speciellt när det blev så lyckat. Men jag har ändå försökt att återskapa det. Det är en perfekt, snabb men god pastarätt. Lite vardagslyx.

Fläskfilé pasta med champinjoner
4 port
500 g fläskfilé
400 g pasta, valfri sort
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche, smak av fetaost och soltorkade tomater
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesanost
200 g champinjoner
1 msk soja
Salt & peppar
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Putsa fläskfilén och skär den i mindre bitar, jag valde att strimla den då det är lättare för ettåringen, men går precis lika bra med medaljonger.
- Finhacka gul lök och vitlök och bryn i en panna med höga kanter, t ex en traktörpanna.
- Tillsätt fläskfilén och bryn den, tillsätt skivade champinjoner.
- När den fläskfilén fått färg tillsätter du crème fraiche, soja och grädde och rör om. Låt puttra på medelvärme i ca 5 minuter.
- Finriv parmesan och rör ner det i såsen (riv gärna lite extra parmesan att toppa med) Smaka av med salt och peppar.
- Häll av pastan och häll ner i fläskfilésåsen och rör om.
- Servera!