Risonipasta med kyckling

Vad gör ni ikväll? Jag har precis kollat på första avsnittet av decenniets mästerkock, nedbäddad i soffan, det är så svårt att heja på någon när alla är favoriter. Vem hoppas ni ska vinna?

I går kväll åt vi pasta, men inte vilken pasta som helst – RISONI! Risoni är en underskattad pastasort, kanske inte något man äter allt för ofta. Jag bestämde mig här om dagen för att det var dags att börja experimentera med den och resultatet..? En mycket god, vardaglig rätt som inte tar alltför lång tid att laga.

Risoni med kyckling och soltorkade tomater

4 port.

300 g risonipasta
500 g kycklingfilé
1 gula lökar
50 g färsk spenat
5 st soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
2,5 dl grädde
1 dl crème fraiche
salt & pepppar

  • Strimla kycklingen och bryn den i en panna med lite olja tills den är klar, ta lite i taget och lägg åt sidan. Koka risonin tills den är al dente.
  • Hacka och fräs löken tills den blivit mjuk och genomskinlig och blanda ner spenaten, hacka de soltorkade tomaterna och rör ner.
  • Häll på fonden, grädden och vattnet och låt allt koka ihop.
  • Ha i crème fraiche, risoni och kycklingen och blanda ihop allt, värm upp och smaka av med salt och peppar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s