Kycklingpasta med soltorkade tomater och parmesan

Vad är comfort food för dig? För mig är det nog en riktigt god, välgjord pasta. Jag levde low carb under många år men något jag verkligen saknade var en god pasta, med mycket ost – of course! Den här pastan som ni får ta del av idag är ett välbeprövat recept som passar perfekt in i vår vardag – den går snabbt att tillaga, men är ändå lite åt det lyxigare hållet. Den innehåller soltorkade tomater och parmesan, två stora favoriter.

Kycklingpasta med soltorkade tomater och parmesan

500 g färsk Tagliatelle
600 g Kycklingfilé Färsk
100 g Soltorkade Tomater i örter
2 st vitlöksklyftor
1 tsk basilika, färsk eller torkad
1 msk Kycklingfond
2 dl Grädde
150 g Parmesanost
Salt och peppar

  • Skala och finhacka vitlöken och de soltorkade tomaterna. Strimla kycklingen.
  • Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja. Bryn vitlök och kyckling så kycklingen får en fin stekyta. Tillsätt soltorkade tomater och rör ihop.
  • Tillsätt grädde, fond och basilika. Låt det koka ihop i 5 min, koka under tiden upp pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Sila av pastan och häll tillbaka i kastrullen. Häll över kycklingsåsen och vänd ner finriven parmesanost.
  • Servera, njut och mottag folkets jubel.

Glöm inte att följa mig i mina andra kanaler
FacebookInstagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s