Spenatsoppa med parmesan

Tiden flyger förbi, sen jag postade här sist har det hänt otroligt mycket. Det största är nog att vi, i sommar, utökade vår lilla familj med en lillebror! Så det har varit fullt ös här sen jag skrev sist. Jag tappade matklockan helt under graviditeten då jag varken var sugen på mat eller drinkar. Men nu, såhär 6 månader efter att han tittat ut, så börjar tvåbarnschocken lägga sig och jag börjar sakta men säkert hitta tillbaka.

I söndags lagade jag en väldigt god spenatsoppa, var gott med något varmt och enkelt efter en dag i pulkabacken.

Spenatsoppa med parmesan

450 g spenat (färsk eller fryst)
1 liter vatten
1 gullök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1.5 dl crème fraiche
50 g parmesan
1 tsk salt
1,5 tsk herbamare örtsalt
peppar
smör att steka i

  • Hacka löken och fräs den i smör tills den mjuknar. Lägg i spenaten och låt den svettas med löken några minuter.
  • Tillsätt vatten, grädde och creme fraiche och salt. Pressa eller riv i vitlöken. Låt småkoka 10-15 minuter.
  • Mixa slätt, blanda i finriven parmesan och smaka av med mera salt/peppar.

Jag serverade soppan med kokt ägg (klassiskt!), grovt riven parmesan och vitlöksbröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s